Lodní negativa


Život na lodi je super. Pomineme-li většinu pasažérů, kteří postrádají „klasse“, o slušném vychování nemluvě, není zde nic, co by vám klidnou dovolenou mohlo kazit, a je tady vše, co potřebujete, zejména skvělý servis a vše s ním související, tedy žádné starosti s úklidem, žádné vaření, žádná organizace čehokoliv. Prostě hotel a doprava v jednom se vším pohodlím. Ale najdou se samozřejmě i malé nedostatky, které celou tu dokonalost trochu kazí. Jaké?

Klimatizace – všude na plné pecky, jen tam, kde je opravdu potřeba, jaksi nefunguje – ve fitku a na polootevřené promenádě, kde je vždy dusavec k nevydržení. Babkám je samozřejmě pořád teplo, jen já chodím neustále ve svetru a musím se chodit zahřívat ven na balkón. Ale je pravda, že když se člověk vrátí z celodenního výletu v tropech do krásně vychlazené lodní lednice, je to paráda! Tedy minimálně první půl hodiny.


Hluk – přes den ho nijak nezaznamenáte, když ale večer ulehnete k spánku, uvědomíte si, jak všechno hučí, hlavně tedy motory a zmiňovaná klimatizace, podobně jako v letadle. Samozřejmě záleží na konkrétní kajutě, v některé to hučí víc, v jiné méně, stejně tak mohou rámus dělat sousedé, jako v každém hotelu. Já naštěstí bývám večer tak unavená, že prostě lehnu a spím, mám problém pouze když se v noci vzbudím na záchod a pak nemohu kvůli hučení usnout.

Klaustrofobie – pro někoho mohou některé prostory působit trochu stísněně, jiné jsou zase bez oken, musím ale říct, že třeba naše kajuta je ve skutečnosti větší, než naše ložnice ve ŠP. Takže je to opravdu relativní. 


Vlny – na moři je takřka necítíte, při plavbě po oceánu to ale může být horší, zejména při špatném počasí. Zatím nejhorší vlny jsme zažili při plavbě z Portugalska na Madeiru, kdy bylo moře hodně cítit, od té doby je ale naštěstí zajím vše bez problémů. Ráda bych také zdůraznila fakt, že Tichý oceán je opravdu tichý, jeden den byl totálně klidný jako zrcadlo, což jsme v případě Středozemního moře zažili v Esteponě zatím jen jednou!
A pominu-li věčně nefungující internet a značně amatérský večerní program, nenapadá mě už nic, co bych tomuto vodnímu městu vytkla. Asi se sem přestěhujeme natrvalo :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat