Mexico

Puerto Vallarta
Jedna země, dvě různá místa, dvě totálně odlišná místa. Naše ne první návštěva Mexika dopadla mnohem lépe, než jsme čekali. Totiž původně jsme měli jít na ziplines (slaňování?), které nám však pro nedostatek zájmu (kvůli důchodcům) nebylo umožněné, a tak jsme si museli vymyslet vlastní program. V samotném přístavu sice kromě trhu a velkého, poloprázdného nákupního centra nic nebylo, ale vzali jsme si taxi a za 5 USD se nechali odvézt do centra, které mile překvapilo. Sice bylo značně turistické a plné afektovaných Američanů, avšak velmi hezké, čisté, moderní a vůbec krásné na pohled, i když ze „starožitností“ tam byl jen 1 kostel.

Celkově nám toto pobřeží dost připomínalo pobřeží Andalusie, avšak mnohem modernější a živější, se spoustou nových luxusních domů připomínající Miami.
Ačkoliv průvodci slibovali spoustu stánků s čerstvými džusy, k naší nelibosti jsme nenarazili ani na jeden (!!!) a také jsme horko těžko našli nějakou autentickou mexickou restauraci, všude samá americká a italská. Ale na to už jsme zvyklí, že tradiční speciality nikdy v místě původu člověk nenajde a když najde, vždy chutnají hůř, než je člověk zná z jiných zemí...


Podle místních zde počet turistů od vlády Obamy prudce klesá a rok 2013 byl zatím nejhorší, každopádně navzdory spoustě luxusních hotelů, neb PV je oblíbené letovisko Američanů, město vůbec není předražené, jak to bývá zvykem.
Užili jsme si také pláž, avšak jen na suchu, neb moře nebylo moc čisté (Karibik je Karibik!) a také byly velké vlny.
Celkově nás toto místo dostalo, a to jsme neviděli super okolní přírodu, která podle našich Norů (při večeři přísedících) byla také parádní (nemluvě o našem nenaplněném slaňování s nejdelšími dráhami a lanové mosty v korunách stromů v celé střední Americe). Takže na dovolenou rozhodně doporučuji, neb je zde vše, co člověk potřebuje - služby, pláže, nákupy, hotely, anglicky mluvící Mexičani, příroda i dobrodružství a adrenalinové sporty. A to se týká i druhého místa, které jsme navštívili.



Cabo de San Lucas
Z dálky na první pohled má člověk pocit, že zakotvil někde v Egyptě. Kamenitá suchá krajina, kde jsou k vidění jen řady hotelů a dlouhé pláže, které tentokrát byly krásně bílé, moře tyrkysově průzračné a také studenější než den před tím.


Cabo je hlavně fungl nové turistické centrum se spoustou restaurací, hotelů, obchodů, včetně (trochu nepochopitelně) luxusních značek jako Cartier nebo Ferragamo, a kromě lovení ryb, které vám pak v místních restauracích za poplatek (cca 8 dolarů) připraví na 6 způsobů, pozorování delfínů a velryb (které jsme my už viděli z lodě) je zde jen jedna atrakce, kterou však Mexičané plynně mluvící „americky“ dokáží náležitě prodat – kamenný útvar ve tvaru oblouku/mostu, kam povinně jezdí všichni turisti a všichni jsou z něj náležitě hotoví... Přesně takový kamenný útvar, kterých mají v Portugalsku desítky, avšak nikoho to tam nijak nevzrušuje a už vůbec ne aby z toho dělali nějakou atrakci (proč také, že ano...).




Každopádně pláže jsou luxusní, restaurace většinou mexické (jupí!), ceny trochu přemrštěné (na rozdíl od Puerto Vallarta), Američanů poméně a vůbec, je to fajn místo na leháro dovolenou.

Žádné komentáře:

Okomentovat